19. januar 2014

Mumija v zabaviščnem parku

mumija-v-parku1

Kaj pravi legenda?

Pripomočki v lunaparku niso izdelani iz navadnih materialov ampak iz človeških kosti in kože. In vsi otročički v Hiši strahov so drezali v pravo mumificirano truplo. Huh.

mumija-v-parku2

Kakšna je resnica?

Nekaj podobnega se je zgodilo v zabaviščnem parku Nu-Pike, v Long Beach, Kaliforniji.

Ko so snemali film The Six Million Dollar Man, leta 1976, so tam odkrili "visečega moža", ki naj bi strašil mimoidoče. Ko so po nesreči butnili vanj, se mu je odtrgala roka in opazili so, da je "lutka" pravzaprav iz človeških kosti.
mumija-v-parku3 Zgodba postane še bolj čudna. Truplo je nekoč bilo slavni kriminalec Elmer McCurdy, ki so ga ubili v streljanju, po tem ko je oropal vlak leta 1911. (Ukradel je le 46 dolarjev...)

Balzamiral ga je lokalni pogrebnik in bil nad rezultatom tako navdušen, da ga je v svojem zavodu razstavil ter računal pet centov za ogled, le-te pa so truplu spuščali v usta.

Mislite, da je to najbolj čudaško? Berite naprej. Po nekaj letih je ta pogrebnik propadel, saj sta brata slavnega kriminalca zahtevala truplo. V resnici pa nista bila njegova brata, ampak cirkusanta, ki sta McCurdyjevo truplo vlačila po celi Ameriki in ga razkazovala ljudem. Na koncu je pristalo v Kaliforniji.

mumija-v-parku4

McCurdy je zdaj pokopan v Oklahomi in ker so se bali, da ga bo kdo odkopal in spet razkazoval širnim množicam, so njegov grob zabetonirali.

Ni komentarjev:

Objavite komentar